For øyeblikket har vi forlenget svartid på kundeservicen vår, men våre fantastiske kundeservicemedarbeidere gjør alt de kan for å gi deg svar så snart som mulig. 

 For øyeblikket har vi utvidede leveringstider.

Kjøpsvillkår

1. Generellt | 2. Leveranser | 3. Betalning | 4. Presentkort & rabattkoder | 5. Ångerrätt & returer | 6. Reklamationer | 7. Integritetspolicy | 8. Tvist | 9. Force Majeure

  

1. Generellt

När du gör en beställning ingår du ett bindande avtal med Granit Funktion & Förvaring AB (vidare benämt som "Granit") och måste tillhandahålla nödvändiga uppgifter, kontaktinformation samt betalningsinformation för att vi skall kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund.

Vi ber dig beakta att det är ditt ansvar som kund att säkerställa att informationen du lämnar är korrekt. Granit kan inte hållas ansvarig för förseningar eller problem som uppstår som resultat av felaktig eller ofullständig information från dig som kund.

När du beställer från oss godkänner du även villkoren för betalning via Klarna Checkout samt leverans via Schenker.

 

1.1 Information & kontaktuppgifter

Huvudkontor Stockholm

Granit Funktion & Förvaring AB

Södermalmsallén 36, Plan 5

118 28 Stockholm

Sverige

Telefon växel: 08-462 66 80 (ej kundservice)

 

Företagsinformation

Granit Funktion & Förvaring AB

Organisationsnummer: 556537-9418

VAT Registreringsnummer: SE556537941801

 

1.2 Avtal om köp

Avtal om köp ingås när du väljer att registrera din beställning i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt utan manuell översyn. Om en eventuell felaktighet i ordern uppstår kontaktar vi dig för att hantera ärendet vidare, det kan handla om en reservation, att varan du beställt fått ändrad leveranstid eller andra oförutsedda händelser.

 

1.3 Åldersgräns

Vi ingår endast avtal med myndig person (18 år och över), alternativt omyndig person med målsmans tillstånd och godkännande. Eventuella undantag finns i enlighet med Föräldrabalken.

 

1.4 Priser

De priser vi visar i vår webshop är dagsaktuella priser inklusive 25% moms. I totalkostnaden som visas i kassan är momsen inkluderat. Skulle en momssats ändras förbehåller vi oss rätten att ändra på priserna motsvarande ändringen. Prisjusteringar kan även ske när som helst utan avisering. Priserna inkluderar inte fraktkostnad. Eventuell fraktkostnad tillkommer och adderas i kassan innan du genomför ditt köp.

 

2. Leveranser

2.1 Leveransalternativ

Vi strävar hela tiden mot att erbjuda snabba, säkra och punktliga leveranser. Vänligen gå till vår sida för leveransinformation för uppdaterad information om speditörer, priser och leveranstider. 

 

2.2 Avgränsningar

Vi levererar till Sverige, Finland och Tyskland. För att få rätt leveransvillkor och fraktalternativ ska du besöka rätt del av sajten genom att välja korrekt lands-alternativ i landsväljaren i menyn. 

 

2.3 Hanteringstid

Vi har normalt en hanteringstid på 1-4 arbetsdagar innan dina varor skickas med speditör från vårt lager. Finns produkten av någon anledning inte i lager vid plocktillfället annulleras denna produkt från din order och resterande orderrader fortsätter enligt normalt förfarande. Information om de eventuella avvikelser kommuniceras till dig via vår Kundservice och beloppet för den saknade ordern justeras. Vi restnoterar inte varor som är tillfälligt slut och reserverar oss för felaktiga lagersaldo i vår webshop. 

 

Varor som är tillfälligt slut måste beställas om på nytt vid ett annat tillfälle. Vi har idag inte stöd för att automatiskt meddela när en artikel åter finns tillgänglig. 

 

Vid högtider och storhelger som till exempel julhandel, rea och Black Friday kan hanteringstiden påverkas.

 

2.4 Leveranstider

På granit.com kommunicerar vi förväntad leveranstid av din order vid checkout. 

 

2.5 Aviseringar och bekräftelser

 

2.5.1 Orderbekräftelse

När du genomfört en beställning hos oss ska du alltid få en orderbekräftelse med information om ditt köp, samt aktuell lagerstatus för alla orderrader. Det är alltid bra att kontrollera att orderbekräftelsen kommer fram ordentligt till angiven e-postadress för att försäkra sig om att ordern godkänts. Ibland kan orderbekräftelsen hamna i skräppost beroende på e-postklient. 

 

Vänligen hör av dig till vår Kundservice på om du inte fått någon orderbekräftelse så hjälper vi dig! Har du fått ett automatiskt genererat svar från vår Kundservice kan du lugnt vänta, vi återkommer till dig i tur och ordning.

 

2.5.2 Leveransbesked

När din beställning har packats på vårt lager får du ett leveransbesked via e-post med en spårningslänk så att du kan följa ditt paket hela vägen till ombud eller hem till dig. 

 

2.5.3 Avisering

När varorna är framme hos ombud får du en avisering med ett löpnummer som du anger när du hämtar ut paketet. Vid hemleverans kontaktas du av speditören för information om tidigaste utkörning i ditt område. Om din order har delats upp i flera paket får du en avisering och ett kollinummer för varje paket.

 

2.6 Delleveranser

Då vårt sortiment består av varor med brett storleksspann samt att vi strävar efter att erbjuda de bästa förpackningslösningarna och snabba leveranser kan din order vid vissa tillfällen komma att sändas i två eller flera kollin. Detta anges då i den spårningslänk du får i din leveransbekräftelse. Dina paket kan då ankomma till uthämtningsstället vid olika tillfällen, men du ska alltid kunna spåra dina försändelser via speditörens hemsida.

 

2.7 Leveransförseningar, ersättningskrav och försäkringar

När beställningen är packad och överlämnas till speditör övergår leveransansvaret till fraktbolaget och av den anledning kan vi ej lämna någon leveransgaranti. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar som orsakats av våra leverantörer eller av fraktbolag efter upphämtning på vårt centrallager. 

 

2.8 Skrymmande gods och hemleveranser

Vid beställning av möbler eller andra produkter som är skrymmande och inte ryms hos ett postombud erbjuder vi hemleverans. På vår sida om leveransalternativ kan du se mer detaljer, priser och uppdaterad information om hemleveranser av skrymmande gods.

 

2.9 Ej uthämtat paket/ ej mottagen hemleverans

Ditt paket finns normalt kvar hos ombudet i 14 dagar efter att det ankommit, därefter returneras det till vårt lager. Ej uthämtade ordrar makuleras automatiskt när de kommit i retur till vårt lager. För ej uthämtade paket debiteras en avgift på 200kr.

Om du skulle ha ångrat ditt köp när paketet har skickats från oss behöver du ta emot paketet för att sedan skicka tillbaka det till oss, annars kommer paketet registreras som ett "ej uthämtat paket" och du som kund kommer att debiteras motsvarande belopp.

 

Är mottagaren inte hemma på leveransdagen kan mottagaren själv hämta paketet på angivet utlämningsställe/terminal. Alternativt kan du boka en ny utkörning via Schenker kundservice på 020-22 00 45. Utkörning sker då mot avgift på mottagarens bekostnad.

Om du inte kan ta emot hemleveransen inom 14 dagar så returneras paketet till vårt lager. För ej mottagna leveranser debiteras en avgift på 200kr.

 

 

3. Betalning

Vi erbjuder vi Klarna Checkout ("Klarna") som betalningssätt. Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi flera olika betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna. Vilka betalningsalternativ som är tillgängliga för just dig visas då Klarna identifierat dig i Checkouten. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. 

 

3.1 Klarnas betalningsalternativ

  • Få först. Betala sen. Genom Klarna kan vi erbjuda att betala inom 14 dagar efter ditt köp. Längre betalningsfrist kan i vissa fall erbjudas men då mot en extra avgift. Fakturan aktiveras och skicka till den angivna e-postadressen samtidigt som dina varor lämnar vårt lager. För fullständinga villkor för fakturabetlaning, vänligen klicka på länken "Villkor" i kassan efter du valt faktura som betalningsmetod. 

  • Dela upp. Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger dig som kredittagare möjlighet att delbetala dina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 sek) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För detaljerade villkor för detta besök vänligen Klarna.  

  • Direktbetalning. Direktbetalning är en automatisk dragning från ditt bankkonto baserat på autogiro. Ditt konto debiteras cirka två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats.Klarna delar aldrig dina bankuppgifter med någon förutom din bank. För betalning med autogiro görs en kreditprövning som måste bli godkänd och som i vissa fall innebär att en kreditupplysning inhämtas. I Klarnas villkor för autogiro kan du läsa mer om när pengarna dras från ditt bankkonto och vad som gäller för din betalning.  

  • Betala med kort. Du kan även välja betala med kort i Klarna Checkout. Du kan välja i dagsläget välja mellan följande bankkort: Mastercard, VISA, American Express.

 

Önskar du mer information om Klarna kan du läsa mer på deras webbsida samt om du önskar läsa Klarnas användarvillkor kan du göra det. 

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår Integritetspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

Klarna kontaktar du enklast via Klarna-appen eller via deras chat på Klarna.com.

 

3.3 Återbetalningar

När vi har mottagit, behandlat och godkänt din retur på vårt centrallager så upprättas din återbetalning. Villkor och hanteringstid för detta hanteras separat under punkten 5. Ångerrätt & returer. En bekräftelse skickas då via e-post och en återbetalning görs alltid via samma betalningssätt som användes när du slutförde ditt köp. Har du valt att betala med faktura kommer Klarna att ta kontakt med dig via e-post för vidare information gällande återbetalningen.

 

4. Presentkort och rabattkoder

4.1 Presentkort

På granit.com kan du varken handla eller inlösa presentkort handlade i någon av våra fysiska butiker. För köp av presentkort hänvisas till våra fysiska butiker. 

 

4.2 Rabattkoder

Vid tillfällen delar vi erbjudanden i form av rabattkoder. Rabattkoder kan inte kombineras och gäller inte på varor som är prisnedsatta under en priskampanj. 

 

4.3 Spridning av rabattkoder

Det är inte tillåtet att dela rabattkoder publikt i sociala medier eller andra externa kanaler, såvida inte detta tydligt kommuniceras och godkänts av oss.

 

Ångerrätt & returer vid köp online

Om du av någon anledning ångrar ditt köp har du alltid rätt att returnera hela eller delar av din beställning inom 14 dagar (30 dagar för våra medlemmar) från det att du mottagit dina varor. Om din beställning levererats i flera omgångar gäller datumet för respektive produkt och leverans.

 

5.1 Retur av varor från andra varumärken

För att returnera en produkt från andra varumärken t ex UMAGE, Kreafunk, Blomus m fl, kontakta Kundservice för returfraktsedel. Klistra på etiketten och returnera produkten. Så fort vi mottagit din retur återbetalar vi produkten minus eventuell returkostnad. Observera att vi för närvarande ej kan hantera returer från andra varumärken i våra fysiska butiker.

 

5.2 Retur via ombud

Skulle du inte vara nöjd med hela eller delar av din beställning kan du skicka tillbaka den till oss och få dina pengarna tillbaka för din retur, minus returfrakt som du själv behöver bekosta enligt punkt 5.6

Du har 14 dagar från det att du mottagit dina varor på dig att genomföra din retur (som medlem har du 30 dagar på dig). I din leveransen hittar du information om hur du returnerar dina varor samt en returfraktsedel du fäster på paketet när du skickar tillbaka dem. Kom ihåg att det är du som kund som ansvarar för att varorna returneras i väsentligen oförändrat skick. Emballera därför varorna väl.     

Om du skulle bli av med din returfraktsedel kontaktar du vår Kundservice så ordnar vi en ny åt dig.  

Här kan du skriva ut ett nytt returformulärAnge gärna varför du returnerar varan/varorna så hjälper du oss att bli bättre!

 

5.4 Varornas skick

Du har rätt att packa upp och kontrollera produktens funktion och utseende. Vid retur måste dock varorna vara i ursprungligt skick och packade i originalförpackning då de returneras till oss. Originalförpackningen bör aldrig användas som ytterkartong när du sänder den i retur i och med att produkten kan skadas och du kan få ett värdeminskningsavdrag. Produkten måste vara i oförändrat skick och om produkten du beställt kräver montering får den ej vara monterad om du önskar returnera.

 

5.5 Avdrag för värdeminskning

Om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset förbehåller vi oss rätten att göra ett värdeminskningsavdrag. Avdraget görs på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig. 

 

5.6 Returkostnad & transportansvar

Vid retur står du som kund för returfrakten och ansvarar för att varan inte skadas under transport. Tänk därför på att emballera din beställning noggrant när du skickar tillbaka den. Returkostnaden är för närvarande 99 kr för beställningar med maxvikt < 20 kg som ej är skrymmande. Med skrymmande avses produkter som har en längd över 120 cm eller en omkrets över 300 mm. För denna typ av produkter är returkostnaden för närvarande 399 kr. 

Returkostnaden dras av från totalsumman av dina returnerade produkter. Kom ihåg att ångerrätten endast gäller om varan är i väsentligt oförändrat skick.

Om du av något skäl utnyttjar din retur utan att använda vår returfraktsedel så ansvarar du för att arrangera och betala returfrakten.

 

5.7 Hanteringstid

Från att din retur ankommit till vårt lager reserverar vi oss en hanteringstid på upp till 20 arbetsdagar för att inspektera produktens skick och registrera produkterna som returnerade.

 

5.8 Återbetalning

Återbetalning sker senast 14 dagar efter det att vi godkänt din retur till det betalsätt som användes vid beställningstillfället.

Har du valt att betala med faktura så kommer Klarna att ta kontakt med dig på din E-postadress för vidare information gällande återbetalningen.

Även vid retur i butik återbetalas du till det betalsätt som användes vid beställningstillfället. 

 

6. Reklamationer

6.1 Allmänna villkor

Du har som konsument i Sverige alltid rätt att vända dig direkt till oss på Granit Funktion & Förvaring AB för att få hjälp med reklamationer, ångerrätt samt annan hjälp som berör köp eller beställning. 

Vi tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har tre års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. Som företagare är detta inskränkt till två års reklamationsrätt. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. Vid ett reklamationsärende rekommenderar vi att du kontaktar vår Kundservice för snabbare hantering som sedan vidare hjälper dig med förfarandet. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis där felaktigheten/defekten tydligt framgår.

 

Se även mer information om din rätt som konsument på www.konsumentverket.se samt din rätt som konsument att få en tvist prövad utanför domstol hos Allmänna reklamationsnämnden (”ARN”), www.arn.se samt postadress ”Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm”. Granit medverkar i eventuellt alternativt tvisteförfarande och följer ARNs rekommendationer. Se även EU-kommissionens hemsida för alternativ tvistelösning avseende konsumenters onlineköp http://ec.europa.eu/odr

 

Vid en reklamation ska felet anmälas snarast eller så snart felet har upptäckts. Skälig tid för anmälan anses vara inom två (2) månader. Vid godkänd reklamation står vi som handlare för alla kostnader som kan kopplas till returen, inklusive all frakt.

 

6.2 Tillvägagångssätt

Om du anser att varan inte uppfyller dina önskemål, är defekt eller har skadats under leveransen ber vi dig bilddokumentera defekten och skicka bilderna tillsammans med aktuellt ordernummer till vår Kundservice. När de mottagit ditt ärende kommer de behandla det och återkomma till dig fortast möjligt. 

 

6.3 Avgifter

När en reklamation är beviljad kommer Kundservice kontakta dig med vidare instruktioner kring hur och om du ska returnera den defekta varan. Vid retur kommer vi undersöka den reklamerade varan på nytt och skicka en ny vara till dig. Du betalar ingen returfrakt för den reklamerade varan eller frakten för den nya varan.

 

7. Integritetspolicy

Granit arbetar aktivt för att säkerställa att din integritet skyddas när du använder våra tjänster. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Detta behandlas särskilt i vår Integritetspolicy.

 

8. Tvist

Klagomål eller synpunkter avseende våra tjänster eller produkter bör meddelas till vår Kundservice. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att vända dig till din lokala konsumentvägledare eller Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Vi följer alltid ARN:s rekommendationer. 

 

Kontaktuppgifter:

Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Stockholm

http://www.arn.se

 

Europeiska kommissionen har också en hemsida som kommer att underlätta för konsumenter och näringsidkare att lösa tvister genom ett online system (ADR/ODR) Alternative or Online Dispute Resolution. Plattformen finns tillgänglig här.

 

9. Force Majeure

Granit skall ej hållas ansvariga för åtaganden och punktlighet gällande sina förpliktelser enligt köpvillkoren, om dessa förpliktelser förhindras, begränsas eller störs av någon anledning bortom Granits kontroll, inklusive men inte begränsat till, brand, översvämning, jordbävning, explosion, strejk eller annan händelse eller olycka (”Force Majeure”).

 

 

Tillbaka till toppen 

 

1. Generelt

Når du gjør en bestilling inngår du en bindende avtale med Granit Funktion og Førvaring AS (heretter kalt "Granit") og må oppgi nødvendig informasjon, kontaktinformasjon og betalingsinformasjon for at vi skal kunne oppfylle våre forpliktelser til deg som kunde.

Vær oppmerksom på at det er ditt ansvar som kunde å sørge for at informasjonen du gir er korrekt. Granit kan ikke holdes ansvarlig for forsinkelser eller problemer som oppstår som følge av uriktige eller ufullstendige opplysninger fra deg som kunde.

Når du bestiller hos oss godtar du også vilkårene for betaling via Klarna Checkout og levering via Schenker.

 

1.1 Informasjon og kontaktdetaljer

Hovedkontor Stockholm

Granit Funktion & Förvaring AB

Södermalmsallén 36, Plan 5

118 28 Stockholm

Sverige

Sentralbord: 08-462 66 80 (ikke kundeservice)

 

Bedriftsopplysninger

Granit Funktion og Førvaring AS

Organisasjonsnummer: 994 630 601

MVA-registreringsnummer: 994 630 601

 

1.2 Kjøpsavtale

En kjøpsavtale inngås når du velger å registrere bestillingen din i kassen. Bestillingsbekreftelsen vil da genereres automatisk, uten manuell kontroll. Dersom det oppstår en eventuell feil i bestillingen vil vi kontakte deg for å håndtere saken videre, det kan være en reservasjon, at varen du har bestilt har endret leveringstid eller andre uforutsette hendelser.

 

1.3 Aldersgrense

Vi inngår kun avtaler med voksne (18 år og over), alternativt mindreårige med tillatelse og fullmakt fra verge. Eventuelle unntak gjøres i henhold til barneloven.

 

1.4 Priser

Prisene vi viser i vår nettbutikk er gjeldende priser inkludert 25 % mva. MVA er inkludert i totalkostnaden som vises i kassen. Hvis en momssats endres, forbeholder vi oss retten til å endre prisene i henhold til  endringen. Prisjusteringer kan også skje når som helst uten varsel. Prisene inkluderer ikke fraktkostnader. Eventuelle fraktkostnader kommer i tillegg, og legges til i kassen før du fullfører kjøpet.

 

2. Levering

2.1 Leveringsmuligheter

Vi streber hele tiden etter å tilby raske, trygge og punktlige leveranser. Vennligst besøk vår informasjonsside om leveranser for oppdatert informasjon om transportører, priser og leveringstider. 

 

2.2 Begrensninger

Vi leverer til Sverige, Norge, Finland og Tyskland. For å få riktige leveringsbetingelser og fraktalternativer, må du besøke riktig del av siden ved å velge riktig landalternativ i landvelgeren i menyen. 

 

2.3 Behandlingstid

Vi har normalt en behandlingstid på 1–4 virkedager før varene sendes med speditør fra vårt lager. Hvis produktet av en eller annen grunn ikke er på lager ved plukking, vil produktet bli slettet fra din bestilling og informasjon om eventuelle avvik vil bli meddelt deg via vår kundeservice. Vi lister ikke varer som er midlertidig utsolgt og reserverer oss for feil i lagerbeholdningen i vår nettbutikk. 

 
Varer som er midlertidig utsolgt, må bestilles på nytt på et annet tidspunkt. 

 

I høytider og viktige helger som julehandel, salg og Black Friday kan behandlingstiden bli påvirket.

 

2.4 Leveringstider

På granit.com informeret vi om forventet leveringstid for bestillingen i kassen. 

 

2.5 Merknader og bekreftelser

 

2.5.1 Bestillingsbekreftelse

Når du har bestilt noe hos oss, vil du alltid motta ordrebekreftelse med informasjon om kjøpet ditt. Det er alltid greit å sjekke at ordrebekreftelsen kommer riktig frem til den angitte e-postadressen for å sikre at bestillingen er godkjent. Noen ganger kan ordrebekreftelsen havne i spamfilteret avhengig av den enkelte e-postkunde. 

 

Ta kontakt med vår kundeservice dersom du ikke har mottatt en ordrebekreftelse, så hjelper vi deg! Hvis du har mottatt et automatisk generert svar fra vår kundeservice, kan du rolig vente, vi kommer tilbake til deg når det er din tur.

 

2.5.2 Leveringsmelding

Når bestillingen din er pakket på vårt lager, vil du motta en leveringsmelding via e-post med en sporingslenke slik at du kan følge pakken helt frem til agenten eller hjem til deg. 

 

2.5.3 Varslinger

Når varene har ankommet agenten, vil du motta en melding med serienummer som du oppgir når du henter pakken. For hjemlevering vil du bli kontaktet av speditør for informasjon om tidligste levering i ditt område. Hvis bestillingen din er delt opp i flere pakker, vil du motta et varsel og et pakkenummer for hver pakke.

 

2.6 Dellevering

Fordi vårt sortiment består av varer med et bredt spekter av størrelser og fordi vi streber etter å tilby de beste emballasjeløsningene og raske leveranser, kan din bestilling ved enkelte anledninger sendes i to eller flere pakker. Det er angitt i sporingslenken du mottar i leveringsbekreftelsen. Pakkene kan derfor komme frem til hentestedet til forskjellige tider, men du kan alltid spore sendingene via speditørens nettside.

 

2.7 Leveringsforsinkelser, erstatningskrav og forsikringer

Når bestillingen pakkes og leveres speditøren, overføres leveringsansvaret til  fraktselskapet, derfor kan vi ikke gi en leveringsgaranti. Vi forbeholder oss retten til å holdes skadesløse for alle erstatningskrav fra kunden vedrørende leveringsforsinkelser forårsaket av våre leverandører eller fra fraktselskaper etter henting på vårt sentrallager. 

 

2.8 Store pakker og hjemleveringer

Ved bestilling av møbler eller andre produkter som er store og ikke får plass på et postkontor, tilbyr vi hjemlevering. På vår side for leveringsalternativer finner du flere detaljer, priser og oppdatert informasjon om hjemlevering av store varer.

 

2.9 Uavhentet pakke /hjemlevering ikke mottatt

Pakken forblir normalt hos agenten i 14 dager etter at den er ankommet, og returneres deretter til vårt lager. Uavhentede bestillinger slettes automatisk når de returneres til vårt lager. Et gebyr på NOK 199 belastes for uavhentede pakker.

Dersom du angrer på kjøpet når pakken er sendt fra oss, må du motta pakken og deretter sende den tilbake til oss, ellers vil pakken bli registrert som en "ikke hentet pakke" og du som kunde blir belastet tilsvarende beløp.

 

Dersom mottaker ikke er hjemme på leveringsdagen, kan mottaker selv hente pakken på oppgitt utleveringssted/terminal. Alternativt kan du bestille ny utkjøring med Bring kundeservice på 04045. Levering skjer da mot et gebyr for mottakers regning.

Dersom du ikke kan motta hjemlevering innen 14 dager, vil pakken bli returnert til vårt lager. Det påløper et gebyr på NOK 199 for ikke mottatte leveranser.

 

3. Betaling

Vi tilbyr Klarna Checkout ("Klarna") som betalingsmetode. Sammen med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige, tilbyr vi flere betalingsalternativer der betalingen skjer direkte til Klarna. Hvilke betalingsalternativer som er tilgjengelig for deg vises når Klarna har identifisert deg i kassen. Informasjonen du må oppgi for å bli identifisert kan variere mellom ulike kjøpetilfeller og kunder. Eventuell kredittinformasjon gjøres aldri direkte i Klarna, men når det er nødvendig avhengig av betalingsmåten du har valgt. Kredittopplysninger foretatt av Klarna påvirker ikke kredittvurderingen din og kan ikke ses av andre som ber om kredittinformasjon om deg, for eksempel banker. 

 
3.1 Klarnas betalingsalternativer

  • Motta først. Betal senere. Gjennom Klarna kan vi tilby deg å betale innen 14 dager etter kjøpet. I noen tilfeller kan det tilbys lengre betalingsfrist, men da mot en ekstra avgift. Fakturaen aktiveres og sendes til oppgitt e-postadresse samtidig som dine varer forlater vårt lager. For fullstendige vilkår og betingelser for betaling med faktura, vennligst klikk på lenken "Vilkår og betingelser" i kassen etter at du har valgt faktura som betalingsmåte. 
  • Del opp. Klarna Konto er en kontokreditt gitt av Klarna og som gir deg som låntaker mulighet til å betale i månedlige avdrag for kjøp  med minst 1/24 (minimum 50 NOK) av totalt brukt kredittbeløp eller i henhold til godkjente betingelser i kassen. For detaljerte betingelser om dette, vennligst sjekk dette på Klarnas hjemmeside.  
  • Kontant betaling. Kontant betaling vil si automatisk trekk fra din  bankkonto basert på avtalegiro. Kontoen debiteres omtrent to bankdager etter at kjøpet er gjort eller varen er sendt. Klarna deler aldri bankopplysningene med andre enn din bank. For betaling med avtalegiro foretas en kredittsjekk som må godkjennes, og i noen tilfeller innebærer at det innhentes kredittsjekk. I Klarnas vilkår for avtalegiro kan du lese mer om når pengene trekkes fra bankkonto og hva som gjelder for din betaling.  
  • Betal med kort. Du kan også velge å betale med kort i Klarna Checkout. Du kan for øyeblikket velge mellom følgende bankkort: Mastercard, VISA, American Express.

 

Ønsker du mer informasjon om Klarna, kan du lese mer på nettsiden deres, og hvis ønsker du å lese Klarnas bruksvilkår kan du gjøre det der. 

For å kunne tilby flere ulike betalingsalternativer, må vi dele dine person-, kontakt- og ordredetaljer med leverandøren av den respektive betalingstjenesten. Vi anbefaler at du leser vår personvernerklæring.

Bruken av denne informasjonen er regulert i henhold til gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernpolicy.

Den enkleste måten å kontakte Klarna på er via Klarna-appen eller via chatten deres på Klarna.com.

 

3.2 Refusjoner

Når vi har mottatt, behandlet og godkjent returen på vårt sentrallager, utstedes refusjonen. Vilkår og behandlingstid for dette behandles særskilt under punkt 5. Angrerett og retur. En bekreftelse sendes deretter via e-post og refusjon gjøres alltid via samme betalingsmetode som du brukte da du gjorde kjøpet. Dersom du har valgt å betale med faktura, vil Klarna kontakte deg via e-post for ytterligere informasjon om refusjonen.

 

4. Gavekort og rabattkoder

4.1 Gavekort

På granit.com kan du verken kjøpe eller løse inn gavekort kjøpt i noen av våre fysiske butikker. For kjøp av gavekort henvises det til våre fysiske butikker. 

 

4.2 Rabattkoder

Noen ganger har vi tilbud i form av rabattkoder. Rabattkoder kan ikke kombineres og gjelder ikke varer som er rabattert i en priskampanje. 

 

4.3 Distribusjon av rabattkoder

Det er ikke tillatt å dele rabattkoder offentlig i sosiale medier eller andre eksterne kanaler, med mindre dette er formidlet tydelig og godkjent av oss.

 

5 Angrerett og retur ved kjøp på nettet

Hvis du av en eller annen grunn angrer på kjøpet, har du alltid rett til å returnere hele eller deler av bestillingen innen 14 dager (30 dager for våre medlemmer) etter at du har mottatt varene. Dersom bestillingen leveres i flere omganger, gjelder datoen for det respektive produkt og levering.

 

5.1 Retur av varer fra andre varemerker

For å returnere et produkt fra andre varemerker, for eksempel UMAGE, Kreafunk, Blomus, etc., kontakt kundeservice for en returfraktseddel. Fest etiketten på pakken og returner produktet. Så snart vi mottar returen, refunderer vi produktet minus eventuelle returkostnader. Vær oppmerksom på at vi foreløpig ikke kan håndtere returer fra andre varemerker i våre fysiske butikker.

 

5.2 Retur via agent

Hvis du ikke er fornøyd med hele eller deler av bestillingen, kan du sende den tilbake til oss og få pengene tilbake for returen minus returfrakten som du må betale i henhold til punkt 5.6. 

Du har 14 dager på deg fra du mottar varene til å fullføre returen (som medlem har du 30 dager). I leveransen finner du informasjon om hvordan du returnerer varene samt en returfraktseddel som du legger ved pakken når du sender den tilbake. Husk at det er du som kunde som er ansvarlig for at varene returneres i vesentlig uendret stand. Pakk derfor varene godt.     

Hvis du mister returfraktseddelen, kontakt vår kundeservice, så ordner vi en ny for deg.  

Her kan du skrive ut nytt returskjema. Vennligst oppgi hvorfor du returnerer varen(e), da hjelper du oss til å bli bedre!

 

5.3 Varenes tilstand

Du har rett til å pakke ut og kontrollere produktets funksjon og utseende. Ved retur skal varene imidlertid være i original stand og pakket i originalemballasje når de returneres til oss. Originalemballasjen skal aldri brukes som innpakning når du sender den tilbake fordi produktet kan være skadet og du kan få et fradrag for verdiforringelse. Produktet skal være i uendret stand og dersom produktet du bestilte krever montering, kan det ikke ha vært montert dersom du ønsker å returnere det.

 

5.4 Fradrag for verdiforringelse

Dersom varens tilstand er endret i en slik grad at den ikke lenger kan selges til annen kunde uten fradrag i salgssummen, forbeholder vi oss retten til å foreta et fradrag for verdiforringelsen. Fradraget gjøres fra det totale returbeløpet før det refunderes til deg. 

 

5.5 Returkostnad & transportansvar

Ved retur er du som kunde ansvarlig for returfrakten og er ansvarlig for at varen ikke blir skadet under transport. Husk derfor å pakke bestillingen godt når du sender den tilbake. Returkostnaden er for tiden 99 NOK for bestillinger med maksvekt < 20 kg som ikke er store. Med store menes produkter som har en lengde på mer enn 120 cm eller en omkrets på mer enn 300 mm. For denne typen produkter er returkostnaden for øyeblikket 399 NOK. 

Returkostnaden trekkes fra totalbeløpet for de returnerte produktene. Husk at angreretten kun gjelder dersom varen er i vesentlig uendret stand.

Hvis du av en eller annen grunn bruker returen uten å bruke vår returfraktseddel, er du ansvarlig for å ordne og betale for returfrakten.

 

5.6 Behandlingstid

Fra det tidspunktet returen din kommer til oss, forbeholder vi oss en behandlingstid på opptil 20 virkedager for å undersøke produktets tilstand og registrere produktene som er returnert.

 

5.7 Refusjon

Refusjon gjøres senest 14 dager etter at vi har godkjent din retur til betalingsmåten som ble brukt ved bestillingstidspunktet.

Dersom du har valgt å betale med faktura, vil Klarna kontakte deg på din e-postadresse for ytterligere informasjon om refusjonen.

Selv når du returnerer til en butikk, vil du bli refundert på den måten du betalte da du bestilte. 

 

6. Klager

6.1 Generelle vilkår og betingelser

Som forbruker i Sverige har du alltid rett til å kontakte oss direkte hos Granit Funktion & Förvaring AB for hjelp med reklamasjoner, angrerett og annen hjelp knyttet til kjøp eller bestillinger. 

Vi anvender forbrukerkjøpslovens klagerett, som betyr at du har tre års klagerett etter at du har mottatt varen. Som næringsdrivende er dette begrenset til to års klagerett. Dette forutsetter at alle bruksanvisninger følges og at normal bruk følges. Ved klage anbefaler vi at du tar kontakt med vår Kundeservice for raskere håndtering, som vil bistå deg videre i saksgangen. Du vil da bli bedt om å fremlegge bildebevis der feilen/manglen er godt synlig.

 

Se også mer informasjon om dine rettigheter som forbruker på www.konsumentverket.se og din rett som forbruker til å få en tvist behandlet utenfor rettsinstans hos Allmänna reklamationsnämnden ("ARN"), www.arn.se og postadresse "Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm". Granit deltar i mulig alternativ tvistesak og følger ARNs anbefalinger. Se også EU-kommisjonens nettsted for alternativ tvisteløsning angående forbrukernes nettkjøp http://ec.europa.eu/odr

 

Ved reklamasjon skal feilen meldes så snart som mulig eller så snart feilen er oppdaget. En rimelig frist for varsling anses å være innen to (2) måneder. Ved godkjent klage, er vi som næringsdrivende ansvarlig for alle kostnader som er knyttet til returen, inkludert all frakt.

 

6.2 Prosedyre

Dersom du mener at produktet ikke oppfyller dine ønsker, er defekt eller har blitt skadet under levering, ber vi deg dokumentere mangelen med bilder og sende bildene sammen med gjeldende ordrenummer til vår kundeservice. Når de mottar saken din, vil de behandle den og komme tilbake til deg så snart som mulig. 

 

6.3 Gebyrer

Når en klage er innvilget, vil kundeservice kontakte deg med ytterligere instruksjoner om hvordan og om den defekte varen skal returneres. Ved retur vil vi undersøke den annonserte varen på nytt og sende deg en ny vare. Du betaler ikke returfrakt for varen du reklamerer på eller frakt for den nye varen.

 

7. Personvernerklæring

Granit jobber aktivt for å sikre at personvernet ditt er beskyttet når du bruker tjenestene våre. Vi har derfor en policy som bestemmer hvordan dine personopplysninger skal behandles og beskyttes. Det er særskilt behandlet i vår personvernerklæring.

 

8. Tvister

Klager eller kommentarer på våre tjenester eller produkter skal rapporteres til vår kundeservice. Hvis du ikke er fornøyd med vår håndtering av saken din, er du velkommen til å kontakte din lokale forbrukerrådgiver eller Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Vi følger alltid ARNs anbefalinger. 

 

Kontaktinformasjon:

Allmänna Reklamationsnämnden

Boks 174

101 23 Stockholm

http://www.arn.se

 

EU-kommisjonen har også et nettsted som gjør det enklere for forbrukere og næringsdrivende å løse tvister via et online system (ADR/ODR) Alternativ eller Online Dispute Resolution. Plattformen er tilgjengelig her.

 

9. Force majeure

Granit kan ikke holdes ansvarlig for forpliktelser og punktlighet angående sine forpliktelser i henhold til kjøpsvilkårene hvis disse forpliktelsene hindres, begrenses eller forstyrres av en eller annen grunn utenfor Granits kontroll, inkludert, men ikke begrenset til, brann, flom, jordskjelv, eksplosjon, streik eller annen hendelse eller ulykke ("Force majeure").