Tällä hetkellä asiakaspalvelumme vastausajat on pidennetty, asiakaspalvelijamme tekevät kaikkensa, että saat nopeasti vastauksen.

Tällä hetkellä meillä on pidentyneet toimitusajat.

Ostoehdot

1. Generellt | 2. Leveranser | 3. Betalning | 4. Presentkort & rabattkoder | 5. Ångerrätt & returer | 6. Reklamationer | 7. Integritetspolicy | 8. Tvist | 9. Force Majeure

  

1. Generellt

När du gör en beställning ingår du ett bindande avtal med Granit Funktion & Förvaring AB (vidare benämt som "Granit") och måste tillhandahålla nödvändiga uppgifter, kontaktinformation samt betalningsinformation för att vi skall kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund.

Vi ber dig beakta att det är ditt ansvar som kund att säkerställa att informationen du lämnar är korrekt. Granit kan inte hållas ansvarig för förseningar eller problem som uppstår som resultat av felaktig eller ofullständig information från dig som kund.

När du beställer från oss godkänner du även villkoren för betalning via Klarna Checkout samt leverans via Schenker.

 

1.1 Information & kontaktuppgifter

Huvudkontor Stockholm

Granit Funktion & Förvaring AB

Södermalmsallén 36, Plan 5

118 28 Stockholm

Sverige

Telefon växel: 08-462 66 80 (ej kundservice)

 

Företagsinformation

Granit Funktion & Förvaring AB

Organisationsnummer: 556537-9418

VAT Registreringsnummer: SE556537941801

 

1.2 Avtal om köp

Avtal om köp ingås när du väljer att registrera din beställning i kassan. Orderbekräftelse genereras sedan automatiskt utan manuell översyn. Om en eventuell felaktighet i ordern uppstår kontaktar vi dig för att hantera ärendet vidare, det kan handla om en reservation, att varan du beställt fått ändrad leveranstid eller andra oförutsedda händelser.

 

1.3 Åldersgräns

Vi ingår endast avtal med myndig person (18 år och över), alternativt omyndig person med målsmans tillstånd och godkännande. Eventuella undantag finns i enlighet med Föräldrabalken.

 

1.4 Priser

De priser vi visar i vår webshop är dagsaktuella priser inklusive 25% moms. I totalkostnaden som visas i kassan är momsen inkluderat. Skulle en momssats ändras förbehåller vi oss rätten att ändra på priserna motsvarande ändringen. Prisjusteringar kan även ske när som helst utan avisering. Priserna inkluderar inte fraktkostnad. Eventuell fraktkostnad tillkommer och adderas i kassan innan du genomför ditt köp.

 

2. Leveranser

2.1 Leveransalternativ

Vi strävar hela tiden mot att erbjuda snabba, säkra och punktliga leveranser. Vänligen gå till vår sida för leveransinformation för uppdaterad information om speditörer, priser och leveranstider. 

 

2.2 Avgränsningar

Vi levererar till Sverige, Finland och Tyskland. För att få rätt leveransvillkor och fraktalternativ ska du besöka rätt del av sajten genom att välja korrekt lands-alternativ i landsväljaren i menyn. 

 

2.3 Hanteringstid

Vi har normalt en hanteringstid på 1-4 arbetsdagar innan dina varor skickas med speditör från vårt lager. Finns produkten av någon anledning inte i lager vid plocktillfället annulleras denna produkt från din order och resterande orderrader fortsätter enligt normalt förfarande. Information om de eventuella avvikelser kommuniceras till dig via vår Kundservice och beloppet för den saknade ordern justeras. Vi restnoterar inte varor som är tillfälligt slut och reserverar oss för felaktiga lagersaldo i vår webshop. 

 

Varor som är tillfälligt slut måste beställas om på nytt vid ett annat tillfälle. Vi har idag inte stöd för att automatiskt meddela när en artikel åter finns tillgänglig. 

 

Vid högtider och storhelger som till exempel julhandel, rea och Black Friday kan hanteringstiden påverkas.

 

2.4 Leveranstider

På granit.com kommunicerar vi förväntad leveranstid av din order vid checkout. 

 

2.5 Aviseringar och bekräftelser

 

2.5.1 Orderbekräftelse

När du genomfört en beställning hos oss ska du alltid få en orderbekräftelse med information om ditt köp, samt aktuell lagerstatus för alla orderrader. Det är alltid bra att kontrollera att orderbekräftelsen kommer fram ordentligt till angiven e-postadress för att försäkra sig om att ordern godkänts. Ibland kan orderbekräftelsen hamna i skräppost beroende på e-postklient. 

 

Vänligen hör av dig till vår Kundservice på om du inte fått någon orderbekräftelse så hjälper vi dig! Har du fått ett automatiskt genererat svar från vår Kundservice kan du lugnt vänta, vi återkommer till dig i tur och ordning.

 

2.5.2 Leveransbesked

När din beställning har packats på vårt lager får du ett leveransbesked via e-post med en spårningslänk så att du kan följa ditt paket hela vägen till ombud eller hem till dig. 

 

2.5.3 Avisering

När varorna är framme hos ombud får du en avisering med ett löpnummer som du anger när du hämtar ut paketet. Vid hemleverans kontaktas du av speditören för information om tidigaste utkörning i ditt område. Om din order har delats upp i flera paket får du en avisering och ett kollinummer för varje paket.

 

2.6 Delleveranser

Då vårt sortiment består av varor med brett storleksspann samt att vi strävar efter att erbjuda de bästa förpackningslösningarna och snabba leveranser kan din order vid vissa tillfällen komma att sändas i två eller flera kollin. Detta anges då i den spårningslänk du får i din leveransbekräftelse. Dina paket kan då ankomma till uthämtningsstället vid olika tillfällen, men du ska alltid kunna spåra dina försändelser via speditörens hemsida.

 

2.7 Leveransförseningar, ersättningskrav och försäkringar

När beställningen är packad och överlämnas till speditör övergår leveransansvaret till fraktbolaget och av den anledning kan vi ej lämna någon leveransgaranti. Vi förbehåller oss rätten att friskriva oss från alla ersättningskrav till kund gällande leveransförseningar som orsakats av våra leverantörer eller av fraktbolag efter upphämtning på vårt centrallager. 

 

2.8 Skrymmande gods och hemleveranser

Vid beställning av möbler eller andra produkter som är skrymmande och inte ryms hos ett postombud erbjuder vi hemleverans. På vår sida om leveransalternativ kan du se mer detaljer, priser och uppdaterad information om hemleveranser av skrymmande gods.

 

2.9 Ej uthämtat paket/ ej mottagen hemleverans

Ditt paket finns normalt kvar hos ombudet i 14 dagar efter att det ankommit, därefter returneras det till vårt lager. Ej uthämtade ordrar makuleras automatiskt när de kommit i retur till vårt lager. För ej uthämtade paket debiteras en avgift på 200kr.

Om du skulle ha ångrat ditt köp när paketet har skickats från oss behöver du ta emot paketet för att sedan skicka tillbaka det till oss, annars kommer paketet registreras som ett "ej uthämtat paket" och du som kund kommer att debiteras motsvarande belopp.

 

Är mottagaren inte hemma på leveransdagen kan mottagaren själv hämta paketet på angivet utlämningsställe/terminal. Alternativt kan du boka en ny utkörning via Schenker kundservice på 020-22 00 45. Utkörning sker då mot avgift på mottagarens bekostnad.

Om du inte kan ta emot hemleveransen inom 14 dagar så returneras paketet till vårt lager. För ej mottagna leveranser debiteras en avgift på 200kr.

 

 

3. Betalning

Vi erbjuder vi Klarna Checkout ("Klarna") som betalningssätt. Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi flera olika betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna. Vilka betalningsalternativ som är tillgängliga för just dig visas då Klarna identifierat dig i Checkouten. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. 

 

3.1 Klarnas betalningsalternativ

  • Få först. Betala sen. Genom Klarna kan vi erbjuda att betala inom 14 dagar efter ditt köp. Längre betalningsfrist kan i vissa fall erbjudas men då mot en extra avgift. Fakturan aktiveras och skicka till den angivna e-postadressen samtidigt som dina varor lämnar vårt lager. För fullständinga villkor för fakturabetlaning, vänligen klicka på länken "Villkor" i kassan efter du valt faktura som betalningsmetod. 

  • Dela upp. Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger dig som kredittagare möjlighet att delbetala dina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 sek) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För detaljerade villkor för detta besök vänligen Klarna.  

  • Direktbetalning. Direktbetalning är en automatisk dragning från ditt bankkonto baserat på autogiro. Ditt konto debiteras cirka två bankdagar efter köpet genomförts eller att varan skickats.Klarna delar aldrig dina bankuppgifter med någon förutom din bank. För betalning med autogiro görs en kreditprövning som måste bli godkänd och som i vissa fall innebär att en kreditupplysning inhämtas. I Klarnas villkor för autogiro kan du läsa mer om när pengarna dras från ditt bankkonto och vad som gäller för din betalning.  

  • Betala med kort. Du kan även välja betala med kort i Klarna Checkout. Du kan välja i dagsläget välja mellan följande bankkort: Mastercard, VISA, American Express.

 

Önskar du mer information om Klarna kan du läsa mer på deras webbsida samt om du önskar läsa Klarnas användarvillkor kan du göra det. 

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår Integritetspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.

Klarna kontaktar du enklast via Klarna-appen eller via deras chat på Klarna.com.

 

3.3 Återbetalningar

När vi har mottagit, behandlat och godkänt din retur på vårt centrallager så upprättas din återbetalning. Villkor och hanteringstid för detta hanteras separat under punkten 5. Ångerrätt & returer. En bekräftelse skickas då via e-post och en återbetalning görs alltid via samma betalningssätt som användes när du slutförde ditt köp. Har du valt att betala med faktura kommer Klarna att ta kontakt med dig via e-post för vidare information gällande återbetalningen.

 

4. Presentkort och rabattkoder

4.1 Presentkort

På granit.com kan du varken handla eller inlösa presentkort handlade i någon av våra fysiska butiker. För köp av presentkort hänvisas till våra fysiska butiker. 

 

4.2 Rabattkoder

Vid tillfällen delar vi erbjudanden i form av rabattkoder. Rabattkoder kan inte kombineras och gäller inte på varor som är prisnedsatta under en priskampanj. 

 

4.3 Spridning av rabattkoder

Det är inte tillåtet att dela rabattkoder publikt i sociala medier eller andra externa kanaler, såvida inte detta tydligt kommuniceras och godkänts av oss.

 

Ångerrätt & returer vid köp online

Om du av någon anledning ångrar ditt köp har du alltid rätt att returnera hela eller delar av din beställning inom 14 dagar (30 dagar för våra medlemmar) från det att du mottagit dina varor. Om din beställning levererats i flera omgångar gäller datumet för respektive produkt och leverans.

 

5.1 Retur av varor från andra varumärken

För att returnera en produkt från andra varumärken t ex UMAGE, Kreafunk, Blomus m fl, kontakta Kundservice för returfraktsedel. Klistra på etiketten och returnera produkten. Så fort vi mottagit din retur återbetalar vi produkten minus eventuell returkostnad. Observera att vi för närvarande ej kan hantera returer från andra varumärken i våra fysiska butiker.

 

5.2 Retur via ombud

Skulle du inte vara nöjd med hela eller delar av din beställning kan du skicka tillbaka den till oss och få dina pengarna tillbaka för din retur, minus returfrakt som du själv behöver bekosta enligt punkt 5.6

Du har 14 dagar från det att du mottagit dina varor på dig att genomföra din retur (som medlem har du 30 dagar på dig). I din leveransen hittar du information om hur du returnerar dina varor samt en returfraktsedel du fäster på paketet när du skickar tillbaka dem. Kom ihåg att det är du som kund som ansvarar för att varorna returneras i väsentligen oförändrat skick. Emballera därför varorna väl.     

Om du skulle bli av med din returfraktsedel kontaktar du vår Kundservice så ordnar vi en ny åt dig.  

Här kan du skriva ut ett nytt returformulärAnge gärna varför du returnerar varan/varorna så hjälper du oss att bli bättre!

 

5.4 Varornas skick

Du har rätt att packa upp och kontrollera produktens funktion och utseende. Vid retur måste dock varorna vara i ursprungligt skick och packade i originalförpackning då de returneras till oss. Originalförpackningen bör aldrig användas som ytterkartong när du sänder den i retur i och med att produkten kan skadas och du kan få ett värdeminskningsavdrag. Produkten måste vara i oförändrat skick och om produkten du beställt kräver montering får den ej vara monterad om du önskar returnera.

 

5.5 Avdrag för värdeminskning

Om varans skick har förändrats i sådan utsträckning att den inte längre går att sälja till en annan kund utan att göra ett avdrag på försäljningspriset förbehåller vi oss rätten att göra ett värdeminskningsavdrag. Avdraget görs på det totala returbeloppet innan det återbetalas till dig. 

 

5.6 Returkostnad & transportansvar

Vid retur står du som kund för returfrakten och ansvarar för att varan inte skadas under transport. Tänk därför på att emballera din beställning noggrant när du skickar tillbaka den. Returkostnaden är för närvarande 99 kr för beställningar med maxvikt < 20 kg som ej är skrymmande. Med skrymmande avses produkter som har en längd över 120 cm eller en omkrets över 300 mm. För denna typ av produkter är returkostnaden för närvarande 399 kr. 

Returkostnaden dras av från totalsumman av dina returnerade produkter. Kom ihåg att ångerrätten endast gäller om varan är i väsentligt oförändrat skick.

Om du av något skäl utnyttjar din retur utan att använda vår returfraktsedel så ansvarar du för att arrangera och betala returfrakten.

 

5.7 Hanteringstid

Från att din retur ankommit till vårt lager reserverar vi oss en hanteringstid på upp till 20 arbetsdagar för att inspektera produktens skick och registrera produkterna som returnerade.

 

5.8 Återbetalning

Återbetalning sker senast 14 dagar efter det att vi godkänt din retur till det betalsätt som användes vid beställningstillfället.

Har du valt att betala med faktura så kommer Klarna att ta kontakt med dig på din E-postadress för vidare information gällande återbetalningen.

Även vid retur i butik återbetalas du till det betalsätt som användes vid beställningstillfället. 

 

6. Reklamationer

6.1 Allmänna villkor

Du har som konsument i Sverige alltid rätt att vända dig direkt till oss på Granit Funktion & Förvaring AB för att få hjälp med reklamationer, ångerrätt samt annan hjälp som berör köp eller beställning. 

Vi tillämpar Konsumentköplagens reklamationsrätt vilket innebär att du har tre års reklamationsrätt efter det att du har mottagit varan. Som företagare är detta inskränkt till två års reklamationsrätt. Detta förutsätter att alla skötselråd följs och att normal aktsamhet iakttagits. Vid ett reklamationsärende rekommenderar vi att du kontaktar vår Kundservice för snabbare hantering som sedan vidare hjälper dig med förfarandet. Du kommer då bli ombedd att tillhandahålla bildbevis där felaktigheten/defekten tydligt framgår.

 

Se även mer information om din rätt som konsument på www.konsumentverket.se samt din rätt som konsument att få en tvist prövad utanför domstol hos Allmänna reklamationsnämnden (”ARN”), www.arn.se samt postadress ”Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm”. Granit medverkar i eventuellt alternativt tvisteförfarande och följer ARNs rekommendationer. Se även EU-kommissionens hemsida för alternativ tvistelösning avseende konsumenters onlineköp http://ec.europa.eu/odr

 

Vid en reklamation ska felet anmälas snarast eller så snart felet har upptäckts. Skälig tid för anmälan anses vara inom två (2) månader. Vid godkänd reklamation står vi som handlare för alla kostnader som kan kopplas till returen, inklusive all frakt.

 

6.2 Tillvägagångssätt

Om du anser att varan inte uppfyller dina önskemål, är defekt eller har skadats under leveransen ber vi dig bilddokumentera defekten och skicka bilderna tillsammans med aktuellt ordernummer till vår Kundservice. När de mottagit ditt ärende kommer de behandla det och återkomma till dig fortast möjligt. 

 

6.3 Avgifter

När en reklamation är beviljad kommer Kundservice kontakta dig med vidare instruktioner kring hur och om du ska returnera den defekta varan. Vid retur kommer vi undersöka den reklamerade varan på nytt och skicka en ny vara till dig. Du betalar ingen returfrakt för den reklamerade varan eller frakten för den nya varan.

 

7. Integritetspolicy

Granit arbetar aktivt för att säkerställa att din integritet skyddas när du använder våra tjänster. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska bearbetas och skyddas. Detta behandlas särskilt i vår Integritetspolicy.

 

8. Tvist

Klagomål eller synpunkter avseende våra tjänster eller produkter bör meddelas till vår Kundservice. Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att vända dig till din lokala konsumentvägledare eller Allmänna Reklamationsnämnden (ARN). Vi följer alltid ARN:s rekommendationer. 

 

Kontaktuppgifter:

Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Stockholm

http://www.arn.se

 

Europeiska kommissionen har också en hemsida som kommer att underlätta för konsumenter och näringsidkare att lösa tvister genom ett online system (ADR/ODR) Alternative or Online Dispute Resolution. Plattformen finns tillgänglig här.

 

9. Force Majeure

Granit skall ej hållas ansvariga för åtaganden och punktlighet gällande sina förpliktelser enligt köpvillkoren, om dessa förpliktelser förhindras, begränsas eller störs av någon anledning bortom Granits kontroll, inklusive men inte begränsat till, brand, översvämning, jordbävning, explosion, strejk eller annan händelse eller olycka (”Force Majeure”).

 

 

Tillbaka till toppen 

 

1. Yleistä

Kun teet tilauksen, teet sitovan sopimuksen Granit Funktion & Förvaring AB:n (jäljempänä "Granit") kanssa ja sinun on annettava tarvittavat tiedot, yhteystiedot ja maksutiedot, jotta voimme täyttää velvollisuutemme sinua kohtaan asiakkaana.

Huomaa, että asiakkaana on sinun vastuullasi varmistaa, että antamasi tiedot ovat oikein. Granit ei ole vastuussa viivästyksistä tai ongelmista, jotka johtuvat asiakkaan antamista virheellisistä tai puutteellisista tiedoista.

Kun tilaat meiltä, hyväksyt myös Klarna Checkoutin kautta tapahtuvan maksamisen ja Schenkerin toimesta tapahtuvan toimituksen ehdot.

 

1.1 Tiedot ja yhteystiedot

Tukholman pääkonttori

Granit Funktion & Förvaring AB

Södermalmsallén 36, 5. kerros

118 28 Tukholma

Ruotsi

Puhelin (vaihde): 08-462 66 80 (ei asiakaspalvelu)

 

Yrityksen tiedot

Granit Funktion & Förvaring AB

Yritys- ja yhteisötunnus: 556537-9418

Arvonlisäverotunniste: SE556537941801.

 

1.2 Ostosopimus

Ostosopimus syntyy, kun päätät rekisteröidä tilauksesi kassalla. Tilausvahvistus luodaan tämän jälkeen automaattisesti ilman manuaalista tarkistusta. Jos tilauksessa tapahtuu virhe, otamme sinuun yhteyttä asian tarkemmaksi käsittelemiseksi. Kyse voi olla varauksesta, siitä, että tilaamasi tuotteen toimitusaika on muuttunut tai muista odottamattomista tapahtumista.

 

1.3 Ikäraja

Teemme sopimuksia vain aikuisten (18 vuotta täyttäneiden) kanssa tai alaikäisten kanssa huoltajan luvalla ja suostumuksella. Mahdollisia poikkeuksia on olemassa vanhempainlain mukaisesti.

 

1.4 Hinnat

Verkkokaupassamme ilmoitetut hinnat ovat voimassa olevia hintoja, joihin sisältyy 25 % arvonlisävero. Kassalla ilmoitettu kokonaishinta sisältää arvonlisäveron. Jos arvonlisäverokanta muuttuu, pidätämme oikeuden muuttaa hintoja vastaavasti. Hintoihin voidaan myös tehdä muutoksia milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta. Hinnat eivät sisällä toimituskuluja. Mahdolliset toimituskulut lisätään kassalla ennen ostoksen suorittamista.

 

2. Toimitukset

2.1 Toimitusvaihtoehdot

Pyrimme jatkuvasti tarjoamaan nopeita, varmoja ja täsmällisiä toimituksia. Ajantasaiset tiedot kuljetusyhtiöistä, hinnoista ja toimitusajoista löydät toimitustietosivultamme. 

 

2.2 Rajoitukset

Toimitamme Ruotsiin, Suomeen ja Saksaan. Oikeat toimitusehdot ja toimitusvaihtoehdot saat valitsemalla oikean maavaihtoehdon valikossa olevasta maavalitsimesta. 

 

2.3 Käsittelyaika

Käsittelyaika on yleensä 1–4 työpäivää, ennen kuin tavarasi lähetetään kuljetusliikkeen kyydissä varastostamme. Jos tuotetta ei jostain syystä ole varastossa tilauksen kokoamishetkellä, tuote peruutetaan tilauksestasi ja sinulle ilmoitetaan mahdollisista poikkeamista asiakaspalvelumme kautta. Emme toimita jälkikäteen tuotteita, jotka ovat tilapäisesti loppuneet varastosta, ja pidätämme oikeuden virheellisiin varastotietoihin verkkokaupassamme. 

 
Tavarat, jotka ovat tilapäisesti loppuneet varastosta, on tilattava uudelleen toisena ajankohtana. 

 

Käsittelyajat voivat muuttua juhlapäivien ja juhlapyhien, kuten joulumyynnin, alennusmyyntien ja Black Fridayn aikana.

 

2.4 Toimitusajat

Ilmoitamme tilauksesi arvioidun toimitusajan granit.com-sivustolla kassalla. 

 

2.5 Ilmoitukset ja vahvistukset

 

2.5.1 Tilausvahvistus

Kun tilaat meiltä, sinun pitäisi aina saada tilausvahvistus, joka sisältää tiedot ostoksestasi. On aina hyvä tarkistaa, että tilausvahvistus on tullut asianmukaisesti ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, jotta voit varmistaa, että tilaus on hyväksytty. Joskus tilausvahvistus saattaa päätyä roskapostiin sähköpostiohjelmasta riippuen. 

 

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos et ole saanut tilausvahvistusta, niin autamme sinua! Jos olet saanut automaattisesti generoidun vastauksen asiakaspalvelultamme, voit odottaa rauhassa; otamme sinuun yhteyttä aikanaan.

 

2.5.2 Toimitusilmoitus

Kun tilauksesi on pakattu varastossamme, saat sähköpostitse toimitusilmoituksen ja seurantalinkin, jonka avulla voit seurata pakettisi kulkua aina noutopisteeseen tai kotiin asti. 

 

2.5.3 Ilmoitus

Kun tavara saapuu noutopisteeseen, saat ilmoituksen, joka sisältää järjestysnumeron, joka sinun on ilmoitettava noutaessasi paketin. Jos kyseessä on kotiinkuljetus, huolitsija ottaa sinuun yhteyttä ilmoittaen milloin lähetykset toimitetaan aikaisintaan alueellasi. Jos tilauksesi on jaettu useampaan pakettiin, saat ilmoituksen ja pakkausnumeron jokaisesta paketista.

 

2.6 Osatoimitukset

Koska valikoimassamme on paljon erikokoisia tuotteita ja pyrimme tarjoamaan parhaat mahdolliset pakkausratkaisut ja nopeat toimitukset, tilauksesi saatetaan joissakin tapauksissa lähettää kahdessa tai useammassa paketissa. Tämä ilmoitetaan seurantalinkissä, jonka saat toimitusvahvistuksessa. Pakettisi voivat saapua noutopisteeseen eri aikoina, mutta sinun pitäisi aina pystyä seuraamaan lähetyksiäsi huolitsijan verkkosivuston kautta.

 

2.7 Toimituksen viivästyminen, korvausvaatimukset ja vakuutukset

Kun tilaus on pakattu ja luovutettu huolitsijalle, toimitusvastuu siirtyy huolitsijalle, emmekä tästä syystä voi antaa toimitustakuuta. Pidätämme oikeuden vapauttaa itsemme kaikista korvausvaatimuksista asiakkaalle koskien toimittajiemme tai rahtiyhtiöiden aiheuttamia toimitusviiveitä keskusvarastostamme noutamisen jälkeen. 

 

2.8 Tilaa vievät tavarat ja kotiinkuljetukset

Kun tilaat huonekaluja tai muita kookkaita tuotteita, joille ei ole tilaa postin noutopisteessä, tarjoamme kotiinkuljetuksen. Toimitusvaihtoehtosivullamme näet lisätietoja, hinnat ja ajantasaiset tiedot tilaa vievien tavaroiden kotiinkuljetuksista.

 

2.9 Noutamatta jäänyt paketti / vastaanottamatta jäänyt kotiinkuljetus

Pakettisi pysyy tavallisesti noutopisteessä 14 päivän ajan saapumisesta, minkä jälkeen se palautetaan varastollemme. Noutamattomat tilaukset peruutetaan automaattisesti, kun ne palautetaan varastoon. Noutamatta jätetyistä paketeista peritään 200 kruunun maksu.

Jos muutat mielesi ostoksestasi sen jälkeen, kun paketti on lähetetty meiltä, sinun on otettava paketti vastaan ja lähetettävä se meille takaisin, muuten paketti kirjataan "noutamattomaksi paketiksi" ja sinulta veloitetaan vastaava summa.

 

Jos vastaanottaja ei ole kotona toimituspäivänä, vastaanottaja voi noutaa paketin ilmoitetusta noutopisteestä/terminaalista. Vaihtoehtoisesti voit varata uuden toimituksen Schenkerin asiakaspalvelusta numerosta 020-22 00 45. Toimitus tapahtuu tällöin vastaanottajan kustannuksella.

Jos et voi vastaanottaa kotiinkuljetusta 14 päivän kuluessa, paketti palautetaan varastoon. Vastaanottamatta jääneistä toimituksista veloitetaan 200 kruunun maksu.

 

3. Maksaminen

Tarjoamme maksutapana Klarna Checkoutin ("Klarna"). Tarjoamme yhdessä Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Tukholma, Ruotsi, kanssa useita eri maksutapoja, joissa maksu suoritetaan suoraan Klarnalle. Käytettävissäsi olevat maksuvaihtoehdot näytetään, kun Klarna on tunnistanut sinut kassalla. Tunnistamiseen tarvittavat tiedot voivat vaihdella eri ostotapahtumien ja asiakkaiden välillä. Klarna ei koskaan tarkasta luottotietoja suoraan, mutta tarvittaessa riippuen valitsemastasi maksuvaihtoehdosta. Klarnan tekemät luottotietokyselyt eivät vaikuta luottokelpoisuuteesi, eivätkä muut, jotka pyytävät sinusta luottotietoja, kuten pankit, voi nähdä niitä. 

 
3.1 Klarnan maksuvaihtoehdot

  • Vastaanota tilauksesi ensin. Maksa myöhemmin. Klarnan kautta tarjoamme mahdollisuuden maksaa 14 päivän kuluessa ostamisesta. Joissakin tapauksissa voidaan tarjota pidempiä maksuaikoja, mutta niistä peritään lisämaksu. Lasku aktivoidaan ja lähetetään ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen samaan aikaan, kun tavarat lähtevät varastostamme. Laskujen maksamisen täydelliset ehdot löydät napsauttamalla "Ehdot" -linkkiä kassalla, kun olet valinnut maksutavaksi laskun. 
  • Osamaksu. Klarna-tili on Klarnan tarjoama tilinylitysmahdollisuus, jonka avulla sinä, lainanottaja, voit maksaa ostoksesi kuukausittain vähintään 1/24 (vähintään 50 sek) suuruisina erinä luoton kokonaismäärästä tai kassan hyväksymien ehtojen mukaisesti. Yksityiskohtaiset ehdot löydät Klarnan verkkosivustolta.  
  • Suoramaksu. Suoramaksu on suoraveloitukseen perustuva automaattinen nosto pankkitililtäsi. Tiliäsi veloitetaan noin kahden pankkipäivän kuluttua ostoksen tekemisestä tai tavaroiden lähettämisestä. Klarna ei koskaan jaa pankkitietojasi kenellekään muulle kuin pankillesi. Suoraveloituksena suoritettaviin maksuihin sovelletaan luottokelpoisuuden arviointia, jonka tulos on hyväksyttävä ja johon joissakin tapauksissa liittyy luottotietojen hankkiminen. Klarnan suoraveloitusehdoista voit lukea lisää siitä, milloin rahat veloitetaan pankkitililtäsi ja mitä ehtoja maksuusi sovelletaan.  
  • Maksaminen kortilla. Voit myös maksaa kortilla Klarna Checkoutissa. Voit tällä hetkellä valita seuraavien pankkikorttien välillä: Mastercard, VISA, American Express.

 

Jos haluat lisätietoja Klarnasta, voit lukea lisää Klarnan verkkosivuilta, ja halutessasi voit myös lukea Klarnan käyttöehdot. 

Tarjotaksemme erilaisia maksuvaihtoehtoja meidän on jaettava henkilö-, yhteys- ja tilaustietosi kyseisen maksupalvelun tarjoajan kanssa. Suosittelemme, että luet tietosuojakäytäntömme.

Näiden tietojen käyttöä säännellään sovellettavan tietosuojalainsäädännön ja Klarnan tietosuojakäytännön mukaisesti.

Helpoin tapa ottaa yhteyttä Klarnaan on Klarna-sovelluksen tai Klarna.com-sivuston chatin kautta.

 

3.2 Maksujen palautukset

Kun olemme vastaanottaneet, käsitelleet ja hyväksyneet palautuksesi keskusvarastossamme, maksu palautetaan. Tätä koskevia ehtoja ja käsittelyaikoja käsitellään erikseen kohdassa 5. Peruuttamisoikeus ja palautukset. Vahvistus lähetetään tämän jälkeen sähköpostitse, ja maksu palautetaan aina samalla maksutavalla, jota käytit ostoksesi suorittamiseen. Jos olet päättänyt maksaa laskulla, Klarna ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse saadakseen lisätietoja palautuksesta.

 

4. Lahjakortit ja alennuskoodit

4.1 Lahjakortit

Granit.com-sivustolla et voi ostaa etkä lunastaa fyysisistä myymälöistämme ostettuja lahjakortteja. Jos haluat ostaa lahjakortin, ota yhteyttä fyysisiin myymälöihimme. 

 

4.2 Alennuskoodit

Toisinaan jaamme tarjouksia alennuskoodien muodossa. Alennuskoodeja ei voi yhdistää, eivätkä ne koske tuotteita, jotka on alennettu hintakampanjan aikana. 

 

4.3 Alennuskoodien levittäminen

Alennuskoodeja ei saa jakaa julkisesti sosiaalisessa mediassa tai muilla ulkoisilla kanavilla, ellemme ole ilmoittaneet asiasta selkeästi ja antaneet hyväksyntäämme.

 

5 Verkko-osotoksia koskeva peruuttamisoikeus ja palautukset

Jos jostain syystä kadut ostostasi, sinulla on aina oikeus palauttaa tilauksesi kokonaan tai osittain 14 päivän (30 päivää jäsenillemme) kuluessa siitä, kun olet vastaanottanut tavarasi. Jos tilauksesi on toimitettu useammassa erässä, sovelletaan kunkin tuotteen ja toimituksen päivämäärää.

 

5.1 Muiden tuotemerkkien tavaroiden palautus

Jos haluat palauttaa muiden tuotemerkkien, kuten UMAGE, Kreafunk, Blomus jne. tuotteita, ota yhteyttä asiakaspalveluun saadaksesi palautuslomakkeen. Kiinnitä etiketti pakettiin ja palauta tuote. Heti kun olemme vastaanottaneet palautuksesi, palautamme ostohinnan, josta on vähennetty mahdolliset palautuskulut. Huomaathan, että emme voi tällä hetkellä käsitellä muiden tuotemerkkien palautuksia fyysisissä myymälöissämme.

 

5.2 Palautukset noutopisteen kautta

Jos et ole tyytyväinen tilaukseesi tai sen osaan, voit lähettää sen takaisin meille. Tällöin palautamme rahasi, joista on vähennetty toimituskulut, jotka sinun on maksettava kohdan 5.6 mukaisesti. 

Sinulla on 14 päivää aikaa tehdä palautus (jäsenenä sinulla on 30 päivää aikaa) siitä, kun olet vastaanottanut tavarasi. Toimituksessa on tietoa siitä, miten tavarat palautetaan, sekä palautuslomake, jonka kiinnität pakettiin, kun lähetät sen takaisin. Muista, että olet asiakkaana vastuussa siitä, että tavarat palautetaan olennaisesti muuttumattomassa kunnossa. Pakkaa tavarat siksi hyvin.     

Jos kadotat palautuslomakkeen, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin järjestämme sinulle uuden.  

Täältä voit tulostaa uuden palautuslomakkeen. Voit mielellään kertoa meille, miksi palautat tuotteen (tuotteet) ja auttaa meitä tulemaan paremmiksi!

 

5.3 Tavaroiden kunto

Sinulla on oikeus purkaa pakkaus ja tarkistaa tuotteen toiminta ja ulkonäkö. Palauttaessasi tavaroita niiden on kuitenkin oltava alkuperäisessä kunnossa ja pakattuina alkuperäispakkaukseensa. Alkuperäistä pakkausta ei saa koskaan käyttää ulkopakkauksena tuotetta palautettaessa, sillä tuote voi vahingoittua ja sinulta voidaan periä arvonalennus. Tuotteen on oltava muuttumattomassa kunnossa, ja jos tilaamasi tuote vaatii kokoamista, se ei saa olla koottuna, jos haluat palauttaa sen.

 

5.4 Vähennykset arvonalennuksen perusteella

Jos tavaran kunto on muuttunut siinä määrin, että sitä ei voida enää myydä toiselle asiakkaalle ilman myyntihinnan laskemista, pidätämme oikeuden vähentää palautettavasta hinnasta arvonalennuksen. Vähennys tehdään palautetun summan kokonaismäärästä ennen kuin se palautetaan sinulle. 

 

5.5 Palautuskustannukset ja kuljetusvastuu

Palautustapauksessa sinä asiakkaana olet vastuussa palautusrahdista ja siitä, että tavarat eivät vahingoitu kuljetuksen aikana. Muistathan siis pakata tilauksesi huolellisesti, kun palautat sen. Palautusmaksu on tällä hetkellä 99 kruunua, kun kyseessä ovat tilaukset, joiden enimmäispaino on < 20 kg ja jotka eivät ole tilaa vieviä. Tilaa vievät tuotteet ovat tuotteita, joiden pituus on yli 120 cm tai ympärysmitta yli 300 mm. Tämäntyyppisten tuotteiden palautuskustannukset ovat tällä hetkellä 399 kruunua. 

Palautuskustannukset vähennetään palautettujen tuotteiden kokonaissummasta. Muista, että peruuttamisoikeutta sovelletaan vain, jos tavarat ovat olennaisesti muuttumattomassa kunnossa.

Jos jostain syystä käytät palautusoikeuttasi käyttämättä palautusetikettiä, olet vastuussa palautuslähetyksen järjestämisestä ja maksamisesta.

 

5.6 Käsittelyaika

Kun olemme vastaanottaneet palautuksesi, varaamme oikeuden enintään 20 työpäivän käsittelyaikaan tuotteen kunnon tarkastamiseksi ja tuotteiden rekisteröimiseksi palautetuiksi.

 

5.7 Maksun palautus

Palautukset tehdään tilauksen yhteydessä käytetyllä maksutavalla viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olemme hyväksyneet palautuksesi.

Jos olet päättänyt maksaa laskulla, Klarna ottaa sinuun yhteyttä sähköpostiosoitteeseesi saadakseen lisätietoja palautuksesta.

Vaikka palauttaisit tavaran myymälään, maksu palautetaan sillä maksutavalla, jota käytit tilatessasi. 

 

6. Valitukset

6.1 Yleiset ehdot

Kuluttajana sinulla on aina oikeus kääntyä suoraan Granit Funktion & Förvaring AB:n puoleen saadaksesi apua valituksia, peruuttamisoikeutta ja muita ostoksiin tai tilauksiin liittyviä asioita koskien. 

Sovellamme Ruotsin kuluttajakauppalain mukaista valitusoikeutta, mikä tarkoittaa, että sinulla on kolmen vuoden valitusoikeus siitä alkaen, kun olet vastaanottanut tuotteen. Yritysten osalta valitusoikeus on rajoitettu kahteen vuoteen. Tämä edellyttää, että noudatat kaikkia hoito-ohjeita sekä tavanomaista huolellisuutta. Suosittelemme, että otat valitustapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme, jotta asia voidaan käsitellä nopeammin. Tällöin sinua pyydetään toimittamaan valokuvatodisteet, joista virhe/vika käy selvästi ilmi.

 

Katso myös lisätietoja oikeuksistasi kuluttajana osoitteessa www.konsumentverket.se ja oikeudestasi kuluttajana riidan käsittelyyn tuomioistuimen ulkopuolella osoitteessa Allmänna reklamationsnämnden ("ARN"), www.arn.se, postiosoite "Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Tukholma". Granit osallistuu kaikkiin vaihtoehtoisiin riidanratkaisumenettelyihin ja noudattaa ARN:n suosituksia. Katso myös Euroopan komission vaihtoehtoinen riidanratkaisu-sivusto kuluttajan verkko-ostoksia koskevia asioita varten http://ec.europa.eu/odr.

 

Valitustapauksessa virheestä on ilmoitettava mahdollisimman pian tai heti, kun virhe havaitaan. Kohtuulliseksi ilmoitusajaksi katsotaan kahden (2) kuukauden kuluessa. Jos valitus hyväksytään, me kauppiaana olemme vastuussa kaikista palautukseen liittyvistä kustannuksista, mukaan lukien kaikki toimituskulut.

 

6.2 Toimintatapa

Jos olet sitä mieltä, että tuote ei vastaa toiveitasi, on viallinen tai on vahingoittunut toimituksen aikana, dokumentoi vika kuvin ja lähetä kuvat sekä vastaava tilausnumero asiakaspalveluumme. Kun he ovat vastaanottaneet ne, he käsittelevät tapauksesi ja ottavat sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. 

 

6.3 Maksut

Kun valitus on hyväksytty, asiakaspalvelu ottaa sinuun yhteyttä ja antaa lisäohjeita siitä, tuleeko sinun palauttaa tuote, ja miten se tulee tehdä. Palautustapauksessa tarkastamme hylätyn tuotteen uudelleen ja lähetämme sinulle uuden tuotteen. Sinun ei tarvitse maksaa tuotteen palautuskuluja tai uuden tuotteen rahtikuluja.

 

7. Tietosuojakäytäntö

Granit pyrkii aktiivisesti varmistamaan, että yksityisyytesi on suojattu, kun käytät palveluitamme. Siksi meillä on käytäntö, jossa määritellään, miten henkilötietojasi käsitellään ja suojataan. Tätä käsitellään erityisesti tietosuojakäytännössämme.

 

8. Riita-asiat

Palveluihimme tai tuotteisiimme liittyvät valitukset tai huomautukset tulee toimittaa asiakaspalveluumme. Jos et ole tyytyväinen tapauksesi käsittelyyn, voit ottaa yhteyttä paikalliseen kuluttajaneuvojaan tai Ruotsin yleiseen kuluttajavalituslautakuntaan (ARN). Noudatamme aina ARN:n suosituksia. 

 

Yhteystiedot:

Allmänna Reklamationsnämnden

Box 174

101 23 Tukholma

http://www.arn.se

 

Euroopan komissiolla on myös verkkosivusto, jonka avulla kuluttajien ja elinkeinonharjoittajien on helpompi ratkaista riitoja verkkojärjestelmän (ADR/ODR) avulla (Alternative or Online Dispute Resolution). Alusta on saatavilla täällä.

 

9. Ylivoimainen este

Granit ei ole vastuussa ostoehtojen mukaisten velvoitteidensa täyttämisestä ja oikea-aikaisuudesta, jos tällaiset velvoitteet estyvät, rajoittuvat tai häiriintyvät mistä tahansa Granitista riippumattomasta syystä, mukaan lukien muun muassa tulipalo, tulva, maanjäristys, räjähdys, lakko tai muu tapahtuma tai onnettomuus ("ylivoimainen este").