För tillfället har vi förlängda svarstider på vår kundtjänst, men våra fantastiska kollegor på kundtjänsten gör allt de kan för att du ska få svar inom kort. 

För tillfället har vi förlängda leveranstider men våra fantastiska kollegor på lagret gör allt de kan för att du skall få ditt paket inom kort. 

SERTIFIKAATIT & KESTÄVÄ

GRANIT on yritys, joka arvostaa ympäristöä ja kestävyyttä. Tavoitteenamme ja painopisteenämme on tarjota kestävyyttä ihmisille, ympäristölle, tuottajille ja kuluttajille. Tähän pyrimme jatkuvasti koko tuotantoketjussa, kun valmistamme tuotteitamme.

KESTÄVÄT MATERIAALIT

Luomupuuvilla

Luomupuuvillaa voidaan kutsua luomupuuvillaksi, kun se on kasvatettu ilman kemiallisia torjunta-aineita, keinolannoitteita ja ympäristöystävällisellä tavalla. Puuvillan viljelymaan on myös oltava vapaa kemikaaleista vähintään kolmen vuoden ajan, ennen kuin puuvillaa voidaan pitää luonnonmukaisena.

Koska puuvillaa ei pakoteta kasvamaan keinotekoisten lannoitteiden avulla, sen laatu on erityisen korkea ja kuidut ovat tasaisempia.

Float-lasi

Käytämme kehyksissämme aitoa lasia, jota kutsutaan float-lasiksi. Kuvakehyksiemme lasi valmistetaan float-lasiprosessilla. Sulaa lasia levitetään nestemäisen tinan kylpyyn. Koska lasi on tinaa kevyempää, se kelluu pinnalla ja leviää tasaisesti.

Tuloksena on lasi, jonka pinta on moitteettoman sileä ja jossa ei ole ilmataskuja (kuplia tai raitoja). Sen moitteettoman sileä pinta ja kristallinkirkas läpinäkyvyys ovat ihanteellisia ja naarmuuntumattomia.

SERTIFIOINNIT

OEKO-TEX® STANDARD 100

OEKO-TEX® STANDARD 100 on raaka-aineiden, puolivalmisteiden ja valmiiden tekstiilituotteiden riippumaton testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kattaa kaikki tuotantoprosessin osat, kun tuotetta valmistetaan.

Tässä järjestelmässä tekstiilit tutkitaan ja testataan huolellisesti terveydelle mahdollisesti haitallisten kemikaalien varalta. Jos tuote täyttää tiukat vaatimukset, se saa OEKO-TEX® STANDARD 100 -sertifikaatin.

Lisätietoja löydät täältä.

GOTS (Maailmanlaajuinen luonnonmukaisten tekstiilien standardi)

GOTS on kansainvälinen luonnonmukaisten tekstiilien merkintäjärjestelmä, joka täyttää ympäristövaatimusten lisäksi myös sosiaaliset vaatimukset. GOTS-vaatimuksissa otetaan huomioon koko tuotantoprosessi viljelystä ja poiminnasta itse tuotteen valmistukseen.

Jotta tekstiilituotteelle voidaan myöntää GOTS-merkintä, sen on koostuttava vähintään 70-prosenttisesti luonnonmukaisesta kuituraaka-aineesta.

Lisätietoja löydät täältä.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkki on vapaaehtoinen, positiivinen ja pohjoismainen ympäristömerkki, jossa otetaan huomioon tietoiset valinnat ympäristön hyväksi tuotteen koko elinkaaren aikana raaka-aineesta jätteeseen ja jossa asetetaan toiminnalle ja laadulle vaatimuksia.

Joutsenmerkin saamiseksi kolmas osapuoli arvioi tuotteen ja pakkauksen Joutsenmerkin tiukan vaatimusluettelon mukaisesti.

Lisätietoja löydät täältä.

FSC-sertifioitu puu

Laitonta metsäkatoa tapahtuu edelleen, eikä siinä oteta huomioon esimerkiksi metsäkatoon liittyviä sosiaalisia ja oikeudellisia näkökohtia. Laittomat hakkuut vaikuttavat myös biologiseen monimuotoisuuteen.

Hyvän metsänhoidon neuvosto (FSC) on riippumaton kansainvälinen järjestö, joka on kehittänyt vastuullista metsätaloutta valvovan järjestelmän. Jos yritykselle myönnetään FSC-sertifikaatti, se tarkoittaa, että sen tuotteet ovat täyttäneet vastuullista ja laillista metsänhoitoa koskevat tiukat vaatimukset.

YHTEISÖN OSALLISTUMINEN

Pelastakaa lapset

Pelastakaa Lapset on maailman suurin itsenäinen lastenoikeusjärjestö, joka on poliittisesti ja uskonnollisesti riippumaton ja joka toimii useilla paikkakunnilla eri puolilla maailmaa. Ne edistävät aktiivisesti kaikkien lasten luonnollista oikeutta selviytyä, kehittyä ja kasvaa turvallisesti.

Kun maksat jossakin Granitin myymälässä, voit helposti lahjoittaa 25, 50 tai 100 kruunua Pelastakaa Lapset -järjestölle. Sinun avullasi voimme yhdessä pelastaa useamman lapsen hengen. Ostamalla tuotteita yhteisestä hankkeestamme investoit tulevaisuuteen. 10 % näiden tuotteiden myynnistä lahjoitetaan Pelastakaa Lapset -järjestölle.

Lisätietoja löydät täältä.

Remake

REMAKE Skåne on Skåne Stadsmissionin aloite, jossa kehitetään uusia tuotteita kierrätysmateriaaleista ja autetaan samalla ihmisiä pääsemään työmarkkinoille.

Maailmassa valmistetaan vuosittain 5 miljardia farkkua. Farkut ovat yksi resursseja eniten kuluttavista materiaaleista: uuden farkkuparin valmistamiseen tarvitaan noin 12 000 litraa vettä, 1,5 kg kemikaaleja ja 10 kg kasvihuonekaasuja. GRANITin ja REMAKEn eri mallistoissa vanhat farkut, jotka muuten heitettäisiin pois, ovat saaneet uuden elämän.