Tällä hetkellä asiakaspalvelumme vastausajat on pidennetty, asiakaspalvelijamme tekevät kaikkensa, että saat nopeasti vastauksen.

Tällä hetkellä meillä on pidentyneet toimitusajat.

Certifieringar & Hållbarhet

GRANIT är företaget som värdesätter miljö- och hållbarhet. Vårt mål och fokus är att kunna erbjuda hållbarhet för människor, miljö, producent och konsument. Det är detta vi ständigt strävar efter genom alla led inom produktionskedjan när våra produkter produceras. 

HÅLLBARA MATERIAL

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull får kallas just ekologisk bomull när den odlats utan några som helst kemiska bekämpningsmedel, konstgjorda gödningsmedel och den har odlats på ett miljövänligt sätt. Marken som bomullen odlas på måste också ha varit fri från kemikalier i minst 3 år innan bomullen kan räknas som ekologisk.  
 
I och med att bomullen inte stressats fram till att växa av konstgjorda gödningsmedel blir kvalitén extra hög och fibrerna blir jämnare.

Floatglas

I våra ramar använder vi oss av riktigt glas, så kallat floatglas. Glasen till våra tavelramar tillverkas i en floatglas-process. Det smälta glaset appliceras på ett bad av flytande tenn. Eftersom glaset är lättare än tenn flyter det på ytan och breder ut sig helt jämnt.

Resultatet blir ett glas med en oklanderligt slät yta som är helt fri från luftfickor (bubblor eller ränder). Med sin obefläckat släta yta och kristallklara transparens är det idealiskt och dessutom är materialet också reptåligt.

CERTIFIERINGAR

OEKO-TEX® STANDARD 100 

OEKO-TEX® STANDARD 100 är ett oberoende test- och certifikatsystem för råmaterial, halvfabricerade material eller färdiga textilprodukter för alla delar av produktionsprocessen när en produkt produceras.

Det här systemet granskar och testar noggrant så textilier inte innehåller kemikalier som kan vara hälsofarliga. Om produkten uppnår de hårda kraven får den ett OEKO-TEX® STANDARD 100-certifikat. 

Mer information hittar du här. 

GOTS (Global Organic Textile Standard) 

GOTS är en internationell ekologisk märkning för textil som uppfyller inte bara miljömässiga krav, utan också sociala krav. GOTS krav tar hänsyn till hela produktionsprocessen från odling, plockning och tillverkning av själva produkten.

För att kunna få en GOTS-märkning måste en textilprodukt bestå av minst 70% ekologisk fiberråvara. 

Mer information hittar du här. 

Svanenmärkning 

En Svanenmärkning är en frivillig, positiv och nordisk miljömärkning som tar hänsyn till medvetna val för miljön genom en produkts hela livscykel, från råvara till avfall och ställer krav på funktion och kvalitet.

För att få en Svanenmärkning utvärderar en tredje part produkten och förpackningen utifrån Svanens hårda kravlista.

Mer information hittar du här.

FSC-certifierat trä 

Illegal skogsskövling är något som fortfarande pågår och som exempelvis inte tar hänsyn till sociala och legala aspekterna av skogsskövling. Även den biologiska mångfalden påverkas av illegal skogsskövling. 

Forest Stewardship Council (FSC) är en oberoende internationell organisation som arbetat fram ett system som överser ansvarsfullt skogsbruk. Om ett FSC-certifikat utfärdas till ett företag betyder det att deras produkter uppnått hårda krav gällande ansvarfullt och tillåtet skogsbruk.

Mer information hittar du här.

SAMHÄLLSENGAGEMANG 

Rädda Barnen 

Rädda Barnen är världens största självständiga barnrättsorganisation som är politiskt och religiöst obunden och finns på flera platsen världen över. De arbetar aktivt med alla barns självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet. 

När du betalar i någon av Granits butiker kan enkelt donera 25, 50 eller 100kr till Rädda Barnen. Med din hjälp räddar vi tillsammans fler barns liv. Genom att köpa produkter från vårt gemensamma projekt är du med och investerar i framtiden. 10% av all försäljning av dessa produkter går oavkortat till Rädda Barnen. 

Mer information hittar du här.

Remake 

REMAKE Skåne är ett initiativ av Skåne Stadsmission som arbetar med att ta fram nya produkter av återvunnet material, samtidigt som de hjälper människor in på arbetsmarknaden. 

Varje år produceras 5 miljarder jeans i världen. Jeans är ett av våra mest resurskrävande material, för att tillverka ett nytt par jeans går det åt ca 12,000 liter vatten, 1,5 kg kemikalier och 10 kg växthusgaser. I GRANIT:s olika kollektioner med REMAKE har gamla jeans som annars skulle ha slängts fått ett nytt liv.