Totalt 0 SEK

Fortsätt handla
language flag

Choose your shipping destination:

Retur av beställning

Hos Granit har du alltid 30 dagars öppet köp. Om du av någon anledning vill returnera eller reklamera hela eller delar av din beställning är det inga problem.

  • 1. Använd det medföljande returformuläret(ange gärna orsak så hjälper du oss att bli bättre).
    2. Emballera produkterna ordentligt, gärna i samma emballage som de skickades i.
  • 3. Lägg i det ifyllda returformuläret i lådan och tejpa igen.
    4. Klistra på den medföljande förbetalda kundreturen och lämna till ditt närmaste Schenkerombud.
  •  

Om du inte längre har tillgång till den förbetalda kundreturen, kontakta oss på kundservice@granit.com. Returformulär kan du skriva ut här. Tänk på att du som kund står för returfrakten och ansvarar för att varan kommer fram oskadad. Emballera därför din beställning noggrant när du skickar tillbaka den. Ångerrätt gäller endast om varan är i väsentligen oförändrat skick. Vid reklamation är det viktigt att du anger en så pass detaljerad felbeskrivning som möjligt. Eventuella kostnader för frakt och faktura krediteras efter godkänd reklamation.


Vid retur av enstaka produkter som rabatterats genom paketpris eller mängdrabatt  förbehåller sig Granit rätten att ta ut det pris som skulle gälla vid köp av de produkter som kvarstår på beställningen.

Efter godkänd retur görs en återbetalning av de produkter du returnerat. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att vi mottagit din retur på det sätt du valde att betala då beställningen gjordes.

Populärast just nu!

Taggar