0

Om oss

Allt började vid ett köksbord i Sundbyberg våren 1996. Anett Jorméus och Susanne Liljenberg ville förenkla sina liv och få tid att leva. Med dessa ord byggdes ett livsstilsföretag som specialiserade sig på funktion och förvaring. Ett företag som skulle bli en inrednings-kedja i Sverige, med sikte på världen. En butik där du som kund skulle känna sig omsluten av funktionella varor till hemmets alla rum eller till kontoret. Ett företag som skulle kännas nytt i tiden och ge alla som kom in en aha-upplevelse. Doft av rökelse, färska blommor, skön musik; allt för att tilltala alla sinnen. En lustfylld och kreativ butik där du botaniserar i massor av spännande varor. Ett företag som skulle döpas till Granit.

I maj 1997 öppnade den första Granitbutiken på Götgatan 31 på Södermalm i Stockholm. Anett och Susanne hade förverkligat sin affärsidé som visade sig bli en stor framgång.

Lusten vilar aldrig - Vidare mot framtiden...

I GRANITs butiker kommer du att hitta mängder av smarta förvaringslösningar i papper, plast och korg. Förvaringen ligger oss närmast om hjärtat, men vi har också många andra funktionella varor för hem och kontor.

Förutom förvaring består vårt bassortiment av porslin, glas, artiklar för badrum och kök, kryddor, textilier och kontorsvaror. Fyra viktiga egenskaper förenar alla våra varor. Praktisk funktion, enkel form, bra pris och kvalitet.

En annan grundide är att erbjuda dig varor med lång varaktighet. Det är därför sortimentet går i basfärgerna svart, vitt, grått och natur. Tanken är att göra det så enkelt som möjligt för dig att komplettera med nya varor allt eftersom dina behov förändras.

Här på granit.com vill vi inspirera dig med lösningar som passar till just ditt hem eller kontor. När du hittat det du söker kan du enkelt skapa en inköpslista och ta med till butiken eller handla direkt online.

Granit ägs av Bergendahls och alla butiker drivs och ägs till 100 % av Granit.

Synpunkter, frågor, tips eller funderingar? Maila gärna till: kundservice@granit.com