0

Granit, SSM & Formbruket Säljstart 1 december.

Nytt samarbete med Formbruket & Smålands Skinnmanufaktur

 

Nytt samarbete mellan Granit, Smålands Skinnmanufaktur & Formbruket

Bänk ask & läder 1399kr

Granit, Formbruket & Smålands Skinnmanufaktur har gjort en möbelserie i ask och läder tillsammans, för andra gången.

Denna serie är skapad för köket och innehåller nio delar, från småkrokar till större möbler så som bänk och förvaringshylla. Allt är gjort av rena råvaror, ask och Tärnsjöläder med tillverkning i Småland där formgivarna har sina rötter, arbetar och lever.

I butik 1 december 2016 

 

TILL PRODUKTSIDA »

 

Hillevi Magnell & Sara Rudenstam Granit och Formbruket & SSM

« 

Det kändes självklart att tacka ja till ett nytt samarbete. »

Hillevi Magnell & Sara Rudenstam

Väggfack Trä/Läder 30 cmHängare Dubbel Trä/LäderBänk ask & läder 1399krServetthållare i läderVäggfack Trä/Läder 30 cmVäggfack Trä/Läder 90 cm & Knopplist

Smålands Skinnmanufaktur och Formbruket

Bakom de svenska varumärkena Smålands Skinnmanufaktur och Formbruket, står Hillevi Magnell och Sara Rudenstam. Tillsammans är de en designduo från Småland med passion för noga utvalda material och svensk tillverkning som förenar dem.

 

«

Vi tycker väldigt mycket om Sara och Hillevis formspråk och materialkänsla som har flera beröringspunkter med det som Granit eftersträvar. De medvetna materialvalen och den svenska tillverkningen som Småland Skinnmanufaktur och Formbruket jobbar med är vi extra glada och stolta över i vårt samarbete. Vi på Granit vill med detta samarbete slå ett slag för hantverket och det närproducerade & småskaliga. 

»


Pappershållare Trä/Läder Pappershållare Trä/LäderKnopplist Trä/Läder Kort

Naturliga material

Läder och trä är naturliga och levande material som bara blir vackrare med tiden. Lädret mörknar men undvik att placera möblerna i direkt solljus. Askens egenskaper, att det både är hårt och segt och gör det väldigt bra lämpat för just möbler och bruksföremål.

Tärnsjöläder*

Alla produkter är tillverkade av svenskt, naturgarvat och helt kromfritt läder från Tärnsjö garveri. Tärnsjö garveri är världens enda miljöcertifierade garveri med djur främst från gårdar i närområdet. Ta väl hand om dina möbler och låt de leva med dig!

«

Vi har en nära kontakt med våra fabriker som vi besöker varje vecka för att lära oss mer, kunna vara med i produktionen och skapa goda relationer. Att tillverka produkterna i Sverige är ett sätt att få vara med under hela processen. Att förstå var produkten tillverkas, av vem och av vad. Det är viktigt för oss. Att vara med och bibehålla den svenska tillverkningen och hantverkstraditionen är en extra morot i arbetet. Vi tänker långsiktigt och vill förknippas med den höga kvalitet som vi står för.

»

Hillevi Magnell / Smålands Skinnmanufaktur

Sara Rudenstam / Formbruket

 

Vinställ