0
Tidslinje: Granit 20 år -1997-2017
1997: Vi öppnar första butiken på Götgatan i  maj 97. Skyltfönstret är fullt med blommor  så kunderna tror vi är en blomsteraffär.  
Granit 20 år! 1997-2017

 

Hurra! Granit 20 år! 1997-2017. Vi kommer fira hela året med buller & bång! Håll utkik!

 

Bricka med växter hos André & AndreasAndré & Andreas blickar ut  Hej! Med anledning av att vi fyller jämt i år (hurra!) så kommer vi lyfta fram människor som inspirerar oss på olika sätt. Alla dessa härliga 20 personer kommer sedan att  släppas i en bok i maj.        Håll utkik!

 

Tidslinje: Granit 20 år -1997-2017

För 20 år sen runt köksbordet, så började allting. Utan en krona på fickan men med massor av passion & driv så förverkligades visionen om att ”förenkla livet – få tid att leva” med öppnandet av den första Granit-butiken på Götgatan i Stockholm.

Visionen var funktionella varor med fokus på för-varing till hemmet och kontoret, i naturlig färgskala och härliga material. Hållbart och långsiktigt. Inget onödigt krims-kram.

Allt detta i inspirerande butiker, som skulle vara en upplevelse för alla sinnen. Färska blommor, levande ljus, doft, musik och provsmakning. Allt för att ge en skön känsla & en härlig upplevelse.  

2006: Första butiken i Norge öppnas - på Grunelökka i Oslo. Tillsammans med härlig personal & cafet Kaffebrännneriet gör vi succe på hörnan.

Fröet som såddes vid köksbordet har idag, 20 år senare, samma grundtanke och filosofi. Vi har såklart utvecklats men grunden i Granit-konceptet är fortfarande oförändrad.

Vi står fast vid form och funktion som lever länge och fungerar överallt. Vi  fortsätter med naturliga färger & det är också därför våra varor har så enkel form. Som vi ser det har bra form inget bäst-före-datum. Snacka hållbart och långsiktigt.

Flera visade sig ha samma behov av funktionell, snygg funktion och förvaring så sedan starten har vi nu, 20 år senare, butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland och webshop som skickar till hela EU. 

Inspirerande funktion, sammanfattar det vi gör och det vill vi fortsätta ge dig i många-många år till.

 2017: Butik nr. 27 öppnar i Umeå följt av nr. 28 i Stavanger/Norge. Ny e-handel lanseras, nu levererar Granit i hela EU!

  » Vidare mot framtiden - lusten vilar aldrig... «