Totalt 0 SEK

Fortsätt handla
language flag

Choose your shipping destination:

lean@granit
Från frustration till flow  – Kundkväll med författaren Eva Jarlsdotter & en av Granits grundare Susanne Liljenberg

 

Tillbaka till verkligheten och vardagen efter årets sommarsemester? Vill du få mer flyt i vardagstillvaron och kunna fokusera på vad som är viktigt för dig. Vill du skapa förutsättningar för ett mer hållbart, harmoniskt liv. Varför inte prova på att införa den japanska produktionsfilosofin lean hemma?

Kom och lyssna den 2/9 i Malmö och den 4/9 i Stockholm när Eva Jarlsdotter och Susanne Liljenberg tipsar om hur du får bättre ordning och flyt.

För Eva och hennes familj började det som en ren överlevnadsinstinkt. I en vardag präglad av kaos och stress började de införa lean hemma. Till en början helt omedvetet, men när de såg mönstret, likt trådarna i en väv som sakta växte fram, började de arbeta systematiskt med filosofin och verktygen.

Vi vuxna hade erfarenhet av lean från vården och näringslivet och våra tre små barn drev på och var delaktiga i förändringen. Redan efter mindre än ett år såg vi häpnadsväckande och hisnande resultat. Vi halverade våra utgifter, vi gick från noll koll till full koll och fick flyt i vardagen. Vi kan nu förverkliga familjens drömmar och det ekologiska fotavtrycket är en tredjedel jämfört med tidigare. Tvätten går tio gånger snabbare och vi slarvar inte längre bort boyta värd en miljon kronor. Det är en handfull av de resultat som vi har sett sedan vi började.” berättar Eva.

Lean har gått som en löpeld över världen ända sedan Toyoda Sakichi i slutet av 1800-talet började utveckla filosofin och byggde upp Toyota industries. Sedan dess har lean inspirerat allt  från bilindustrin till välgörenhet. Men det är en organisation som har förblivit orörd- hemmen. 

Lean@home handlar först och främst om att förenkla de viktigaste flödena i vardagen och reducera slöseriet. Om du tänker dig flöden som en tråd från det att ett behov är identifierat och allt som hinner utspela sig innan behovet är tillgodosett - visst blir det tydligt att hemmet kan liknas vid en gigantisk behovsfabrik - allt från hungriga magar som behöver mättas, smutsiga strumpor som behöver tvättas, småbarnsföräldrars desperata behov av en hel natts sömn till alla möjliga och omöjliga val om allt från elbolag till försäkringar, slimmade arbetsplatser som kräver kvälls-, natt- och helgskift hemma och inte minst allas behov av självförverkligande. 
Eva berättar om hur våra hem kan bli mer hållbara och harmoniska och hur vi kan gå från frustration till flow i vardagen med hjälp av lean. Hur vi får flyt istället för att ständigt försöka fly vardagen – vår viktigaste värld.

Om författaren:  Eva Jarlsdotter har de senaste 15 åren har hon haft ledande globala roller inom kommunikation och CSR (Corporate Social Responsiblity) inom läkemedelsbranschen och telecom. Hon bor med man och tre barn på cykelavstånd till Stockholm. 

Läs mer om lean@home>>

Susanne kommer tipsa om hur du praktiskt kan komma igång med hjälp lean med hjälp av Granits grejer.

Här hittar du Susannes blogg- ett enklare liv>> 

Vill du komma och lyssna?

Malmö 2/9 kl. 18.30 - 21
Granit
Södergatan 3

Stockholm 4/9 kl. 19.15-21.30
Granit
Kungsgatan 42

Maila lean@granit.com, skriv ditt namn och vilken stad du vill komma till.
Det är först till kvarn som gäller men senast den 29/8.
Det finns 30-50 platser/stad.

Du får dessutom 25 % rabatt* på hela sortimentet under kvällen. 
*gäller bara varor till ordinarie pris

Vi ses i butiken!
/Granit

 

 

Utvalda varor

Populärast just nu!

Taggar